Monique Vijn-Bakker

Afgestudeerd als verloskundige aan de Kweekschool voor vroedvrouwen in Amsterdam in 1999. Mijn eindstage liep ik in verloskundigenpraktijk Waterland Oost. Een leuke praktijk waar ik na mijn afstuderen ben begonnen met werken als verloskundige. Collega Henriëtte was daar ook al werkzaam.

In 2001 (zwanger van mijn oudste zoon) besloten we samen een basisopleiding echoscopie voor verloskundigen te volgen. Na het behalen van ons diploma starten we met termijnecho’s en liggingsecho’s te maken voor onze eigen praktijk in Volendam e.o. en voor de verloskundigenpraktijken in Amsterdam-Noord en Purmerend.

Ik vind het een blijvend uniek moment om ouders hun ongeboren kind te kunnen laten zien…

In 2004 (zwanger van mijn dochter) volgde ik een aanvullende opleiding aan de Hogeschool INHOLLAND Haarlem, waarna ik ook bevoegd was voor het maken van het SEO en de combinatietesten. In 2007 (na de zwangerschap van mijn jongste zoon) besloot ik uit de maatschap verloskunde te treden en alle aandacht te schenken aan onze Echopraktijk die ook werd uitgebreid richting de Zaanstreek. Ik vind het beroep van echoscopiste een zeer gevarieerd beroep waarbij elke dag anders is. Ik vind het een blijvend uniek moment om ouders hun ongeboren kind te kunnen laten zien!

Mijn collega's